Πως να ΜΗ χαλάσετε τον υπολογιστή σας ...



Απλά πατήστε το "BACK" στον browser σας και ξεχάστε την ύπαρξη αυτής της σελίδας.


Πως να χαλάσετε τον υπολογιστή σας ...



Θέλετε λοιπόν σώνει-και-καλά (και εις πείσμα των όσων είπα προηγουμένως) να προσπαθήσετε να βάλετε unix στο PC σας και με αυτό τον τρόπο να το βάλετε στην κατηγορία των ΠΕΕ ("Πέραν Επιτοπίου Επισκευής"). ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ. Μια χαρά δεν δουλεύετε με τα Windows ; Τα μπλεξίματα τι τα θέλετε ; Όταν τελικά θα το χαλάσετε τελείως, πως θα κάνετε όλα αυτά που μέχρι τώρα κάνατε εύκολα και γρήγορα με τα Windows ; Και για ποιό λόγο, στο κάτω-κάτω ; Για να πρέπει να πληκτρολογείτε ακαταλαβίστικα σε ένα παράθυρο ένος κατ'ευφημισμό "λειτουργικού συστήματος" που το μόνο που φαίνεται να καταλαβαίνει είναι μια μορφή κείμενου που περισσότερο μοιάζει με τυχαία ακολουθία χαρακτήρων παρά με μια ανθρώπινη γλώσσα ; Θέλετε αντι για click σε εικονίδια να γράφετε "finger `/bin/ls -1d` | more" και αντί να παίζετε με το flight simulator της Silicon Graphics να ταλαιπωρήστε με το xlander ? ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ. Βγάλτε μια βόλτα το ποντίκι των Windows, ενός λειτουργικού συστήματος που όχι απλά ξέρει τι ακριβώς θέλετε να κάνετε, άλλα γνωρίζει τι θέλετε να κάνετε πριν καλά-καλά αποφασίσετε εάν θέλετε να κάνετε κάτι.

Αφού δεν μεταπείθεστε, ιδού και η τελευταία απειλή : όταν όλα πάνε τελικά στραβά (και θα έχετε χαλάσει τον υπολογιστή σας), μη σκεφτείτε καν να γκρινιάξετε ή να ζητήσετε ευθύνες από οποιονδήποτε. Όλη η ευθύνη βαραίνει εσάς και μόνο εσάς. Δεν πρόκειται κανείς να σας βοηθήσει να ξαναφτιάξετε αυτά που χαλάσατε. Είστε μόνοι σας.

Business as usual : Έφερα την διανομή του RedHat 7.2 (μέσω δικτύου) και ο Γιάννης Τσούλος ευγενικά προσφέρθηκε να γράψει (και έγραψε) την εν λόγω διανομή σε δύο CDROMs τα οποία και είναι διαθέσιμα σε όποιον θέλει να δοκιμάσει την τύχη του. Επειδή όλα τα καλά πράγματα σε αυτό τον πλανήτη στοιχίζουν, μαζί με τα CDROMs (που θα πάρετε από εμένα), αναλαμβάνετε την υποχρέωση να γράψετε ένα κείμενο σε html [το κείμενο του html αρχείου θα πρέπει να είναι είτε σε ISO-8859-1 (αγγλικά) ή σε ISO-8859-7 (ελληνικά), όχι γραμματοσειρές των windoze, please], το οποίο θα πρέπει να περιλαμβάνει μια περιγραφή :
  1. Του συστήματος στο οποίο έγινε η εγκατάσταση (hardware και προυπάρχον λειτουργικό), και,
  2. Των βασικών βημάτων που ακολουθήσατε για την εγκατάσταση (με έμφαση στα προβλήματα και τις λύσεις τους).
Περιττό να αναφέρω ότι το μοναδικό σενάριο που μας ενδιαφέρει (για αυτή τη σελίδα) είναι αυτό του dual boot (δηλ. όταν ξεκινάει ο υπολογιστής να μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε Windows και GNU/Linux).
Τα αρχεία αυτά θα μπαίνουν ως links (με το όνομα σας) σε αυτή τη σελίδα, ώστε να γίνεται η ζωή πιο εύκολη για όσους θέλουν να δοκιμάσουν. Για ευνόητους λόγους, θα προτιμούσα οι πλέον έμπειροι χρήστες να είναι και οι πρώτοι που θα δοκιμάσουν την τύχη τους.



Stay calm please, there is enough for everyone.
Windoze vs. Unix : 81-0
:-)