Ιωάννης Ε. Ζευγώλης
Επίκουρος Καθηγητής, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών
Τομέας Γεωτεχνικής Μηχανικής

Εργαστήριο Εδαφομηχανικής και Θεμελιώσεων
 

αρχική | σύνοψη βιογραφικού | δημοσιεύσεις  
 


Ο Δρ. Ζευγώλης είναι Επίκουρος Καθηγητής γεωτεχνικής μηχανικής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ).
Είναι διδάκτωρ (PhD) και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (MSc) της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Purdue University (ΗΠΑ) και διπλωματούχος Μηχανικός Μεταλλείων Μεταλλουργός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Στο παρελθόν, έχει υπηρετήσει ως συμβασιούχος Λέκτορας στο Πολυτεχνείο Κρήτης και έχει εργασθεί ως ερευνητής στο Purdue University, στο ΕΜΠ και στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ). Η επαγγελματική του εμπειρία περιλαμβάνει επίσης αρκετά χρόνια εργασίας ως γεωτεχνικός μηχανικός - μελετητής και ως μεταλλειολόγος μηχανικός.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στις περιοχές των
πιθανοτικών και στοχαστικών μεθόδων στη γεωτεχνική μηχανική, στην ανάλυση συμπεριφοράς γεωκατασκευών με αριθμητικές προσομοιώσεις, και σε θέματα γεωτεχνικής μηχανικής στη μεταλλευτική. Στο ΔΠΘ διδάσκει έξι μαθήματα γεωτεχνικής μηχανικής, ενώ υπό την επίβλεψη του εκπονείται μία διδακτορική διατριβή και έχουν εκπονηθεί ή εκπονούνται δεκαεφτά διπλωματικές εργασίες.
Για σύνοψη του βιογραφικού, πατήστε εδώ.
 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Επίκ. Καθηγητής Ιωάννης Ε. Ζευγώλης
  Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
  Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών
  Κτήριο Β -  Πανεπιστημιούπολη, Κιμμέρια
  Ξάνθη, ΤΚ 67100
ΤΗΛ +30 25410 79646
EMAIL zevgolis@civil.duth.gr
LINKEDIN PROFILE
 
 

Ιωάννης Ε. Ζευγώλης - Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών - Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης