Συμμετοχή σε Επιστημονικές Εταιρίες και Συλλόγους
· Μέλος Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.)
· Μέλος Πανελλήνιας Κίνησης Δασολόγων
· Μέλος Ελληνικής Δασολογικής Εταιρείας (ΕΔΕ)
· Μέλος Εταιρείας Αγροτικής Οικονομίας (ΕΤ.ΑΓΡ.Ο)
· Μέλος στην Ελληνική Εταιρεία Πληροφορικής και Επικοινωνιών στη Γεωργία, τα Τρόφιμα και το Περιβάλλον (ΕΠΕΓΕ)

Επιστημονική επιτροπή σε συνέδρια / κριτής σε περιοδικά
· Συμμετοχή στην Επιστημονική Επιτροπή του 1ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνέδριου του Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με θέμα «Sustainable Management and Development of Mountainous and Island Areas», Νάξος και Κόρωνος, 29 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου 2006.

· Συμμετοχή στην 1η Επιστημονική Επιτροπή της Επετηρίδας του Τμήματος Δασολογίας και Διαχείριση Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Δ.Π.Θ. προς τιμήν του αείμνηστου Καθηγητή Κ. Σίδερη.

· Συμμετοχή στην 2η Επιστημονική Επιτροπή της Επετηρίδας του Τμήματος Δασολογίας και Διαχείριση Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Δ.Π.Θ. προς τιμήν του Καθηγητή Α. Καραμπίνη.

· Συμμετοχή στην  Επιστημονική Επιτροπή στο 10ο Ειδικό Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Επιχειρησιακών Ερευνών - 7η  Συνάντηση Πολυκριτήριας Ανάλυσης Αποφάσεων, Ορεστιάδα 30 Σεπτεμβρίου  2010- 2 Οκτωβρίου 2010.

· Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του 5th International Conference της  HAICTA "Information and Communication Technologies in Agriculture,  Food and Environment (HAICTA 2011)", Skiathos, 8/9/2011-11/9/2011.

· Κριτής στα περιοδικά: Operational Research, Data Analysis Techniques and Strategies (IJDATS), Renewable & Sustainable Energy Reviews, Management of Environmental Quality: An International Journal, Landscape and Urban Planning

Συμμετοχή στο ΙΚΥ ως επιστημονικός συνεργάτης, για τα έτη 2006-2010 ως εξεταστής και το έτος 2006-2007 ως αξιολογητής στο πρόγραμμα υποτροφιών για μεταδιδακτορική έρευνα.

Συμμετοχή σε δραστηριότητες της τοπικής κοινωνίας
· Συμμετοχή ως εισηγητής στην Ημερίδα «Επαναχρησιμοποιώ, Ελαχιστοποιώ, Ανακυκλώνω» με ομιλία με θέμα «Διαχείριση απορριμμάτων και ανακύκλωση» που διοργανώθηκε από το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Βύσσας στις 23 Νοεμβρίου 2007.

· Συμμετοχή ως εισηγητής στην Επιστημονική Διημερίδα «Θέματα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβαλλοντικών και Φυσικών Πόρων» με ομιλία με θέμα «Προστατευόμενες περιοχές: Πολιτικές του χθες και του σήμερα» που διοργανώθηκε από το Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Δ.Π.Θ. στις 8-9 Νοεμβρίου 2008.

· Συμμετοχή ως εισηγητής στην Hμερίδα Σταδιοδρομία «Στρατιωτικά επαγγέλματα - αστυνομικά επαγγέλματα, επαγγέλματα της γης και κληρονομικά – μεταβιβάσιμα επαγγέλματα» με ομιλία με θέμα «Επαγγελματικές επιλογές – προοπτικές του επαγγέλματος του δασολόγου» που διοργανώθηκε από το ΚΕΣΥΠ Ορεστιάδας και Ένωση Γονέων - Κηδεμόνων Ορεστιάδας στις 26 Απριλίου 2015.

· Διάλεξη με θέμα «Δασικές πυρκαγιές και κοινωνία» στη θεματική ενότητα «Φύση και Άνθρωπος» που διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου υπό τον τίτλο «Ακαδημία Π.Ε. Έβρου» στην Ορεστιάδα 16 Δεκεμβρίου 2015.