ΕΡΕΥΝΑ ΘΑΛΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Πληροφορίες και σχόλια για διάφορες δραστηριότητες του Προγράμματος, όπως Συνέδρια, Ημερίδες, Σεμινάρια, Έρευνες κ.α.             Η Σύνοδος των Τεχνών στο σημερινό Σχολείο Διεξαγωγή επιστημονικής διημερίδας με θέμα «Η Σύνοδος των Τεχνών στο σημερινό Σχολείο», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Μαΐου και την Κυριακή 1 Ιουνίου 2014, στη Σχολή Επιστημών Αγωγής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, στη Νέα Χηλή, Αλεξανδρούπολη.  Η διημερίδα εντάσσεται στο Πρόγραμμα ΘΑΛΗΣ με τίτλο: «Το θέατρο ως μορφοπαιδευτικό αγαθό και καλλιτεχνική έκφραση στην εκπαίδευση και την κοινωνία», με επιστημονικό υπεύθυνο και συντονιστή του Έργου τον καθηγητή Θεατρολογίας του ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Θόδωρο Γραμματά.  Στη διημερίδα προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν πανεπιστημιακοί, εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καλλιτέχνες, φορείς τέχνης και πολιτισμού και μεταπτυχιακοί φοιτητές με επιστημονικές εισηγήσεις, βιωματικά εργαστήρια και καλλιτεχνικές δράσεις.  Θεματικοί άξονες Σκοπός της διημερίδας: Να αποτελέσει δημιουργικό και στοχαστικο-κριτικό περιβάλλον για τη διερεύνηση της Τέχνης ως παράγοντα παιδείας, πολιτισμού και εκπαίδευσης. Θεματικοί άξονες: • Οι Τέχνες ως απάντηση στην κρίση των ηθών, της δημοκρατίας, της αισθητικής και της καθημερινής πρακτικής της παγκόσμιας κοινωνίας  • Μέθοδοι και τεχνικές με χρήση ποικίλων μορφών Τέχνης σε εκπαιδευτικά περιβάλλοντα • Η συμπόρευση των Τεχνών στο σχολείο, στο πλαίσιο του Αναλυτικού Προγράμματος. Πρόγραμμα: Τέχνη και Πολιτισμός στο Σχολείο του 21ου αιώνα                                       Στο πλαίσιο του Προγράμματος ΘΑΛΗΣ, με τίτλο «Το Θέατρο ως μορφοπαιδευτικό αγαθό και καλλιτεχνική έκφραση στην Εκπαίδευση και την Κοινωνία», διοργανώνεται το 2ο Forum Νέων Επιστημόνων με τίτλο «Θέατρο και θεατρικές τεχνικές στην αγωγή και την εκπαίδευση», που θα πραγματοποιηθεί στις 21-23 Νοεμβρίου 2014, στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης (Μαρασλή 4, Στάση Μετρό Ευαγγελισμός). Στο Forum θα συμμετάσχουν νέοι επιστήμονες και καλλιτέχνες, με εισηγήσεις και βιωματικά εργαστήρια εφαρμογής. Η παρακολούθηση είναι ελεύθερη. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
Πίνακας Ανακοινώσεων
περισσότερα  περισσότερα περισσότερα  περισσότερα περισσότερα  περισσότερα περισσότερα  περισσότερα περισσότερα  περισσότερα περισσότερα  περισσότερα περισσότερα  περισσότερα
©  2011   Σίμος Παπαδόπουλος
developed by Νίκος Μηνάογλου
Τελευταία ενημέρωση: 24/7/2016
ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΕΜΨΥΧΩΣΗ
14Η ΜΕΡΑ - ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΗΣ/ περίοδος 2016- 2017
ΣΙΜΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Εργαστήριο Θεάτρου  ΠΑΥΣΙΣ
Παρουσίαση Βιβλίου
Η επίσημη  έναρξή του, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Νοεμβρίου  και ώρα 19:00 στο Ξενοδοχείο Alexander (2ο χλμ. εθνικής οδού Αλεξανδρούπολης - Κομοτηνής)
Caption text
Loading