ΣΙΜΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ
Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ              Λίνα Μπασούκου

"Arbeit macht frei. Πέντε σκίτσα εν ώρα υπηρεσίας"

1. Μυρτιά αυτοάνοση 2. Asta na pane 3. Καβαλάρης σαν τον άνεμο 4. Η γλώσσα και το σπίτι 5. Σημειωτόν μαρς

Λίνα Μπασούκου

Στ’ όνομα του παραμυθιού       

Σ τ' όνομα του παραμυθιού: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ  Ν. ΜΑΡΓΕΤΗ Με   την   ποιητική   συλλογή   ‘Τρίτοι   από   της   Αληθείας’      η   Αναστασία   Ν. Μαργέτη    προ(σ)καλεί    σε    μια    διαδρομή    πέρα    από    τα    όρια    των αισθήσεων    και    του    νου.    Εκεί    οι    βεβαιότητες    καταρρέουν.    Και αναδύονται    κραυγές.    Και    τραύματα.    Που    γίνονται    εικόνες.    Και στοχασμοί.    Για    να    θωπεύσουν    απαλά        γωνίες    και    αγωνίες    της πραγματικότητας   και   της   ύπαρξης.   Τάχα   σ’   αυτές   δεν   αγκυλωνόμαστε κάθε   μέρα   όλοι;   Μαζί   με   το   βιβλίο   (εκδόσεις   ΑΩ)   και   το   δικό   του ιστολόγιο:

“Μάρερμα”, Ξανθίππη Ζαχοπούλου,

Η    Μ άρερμα    είναι    η    πρώτη    της    ποιητική συλλογή   που   εκδίδεται.   Copyright   2010   - 2016         © Εκδόσεις         Πηγή         –                                                               ...                     Ξανθίππη Ζαχοπούλου, Για την ποίηση Ποίηση:  ποιώ. Φτιάχνω το ψηφιδωτό που συνθέτει την αλήθεια. Κάθε ψηφίδα βαλμένη με υπομονή και πόνο. Στη σωστή θέση. Από το χέρι του Αιώνιου. Μέσα από εποχές παγετώνων, καυσώνων, σεισμών, κατακλυσμών.  Όταν το γάργαρο νερό διατρέχει τις φλέβες της γης ανασκουμπώνοντας τη φύση στο έργο της αλήθειας. Το πέταγμα του γλάρου, το θρόισμα των φύλλων, οι πρασινωπές πέτρες στην όχθη του ποταμού, ο παφλασμός της θάλασσας, η κίνηση του αέρα ανάμεσα στα πέταλα. Όλα υποταγμένα με αγάπη στην τελείωση. Η ποίηση αγγίζει το θαύμα. Μικρές εκλάμψεις αλήθειας διατρέχουν με την ταχύτητα του φωτός την ψυχή. Και τότε το θαύμα αρχίζει. Ο ουρανός αποκτά το πρώτο του χρώμα, η γη ανοίγει τα μυστικά της, η ιστορία των φύλλων ψιθυρίζεται στα αυτιά σου, το κύμα ξεπλένει και γιατρεύει τις πληγές με την αρμύρα του. Τα πουλιά σου μαθαίνουν να ίπτασαι. Ένα ταξίδι πάνω από τη γη. Να δεις και να γνωρίσεις τις ακατοίκητες κρυψώνες της. Μια πτήση στο όνειρο. Που τώρα ακόμα κατοικεί φυλακισμένο στις καρδιές. Για να διασώζει την αθωότητα.  Η ποίηση διασώζει την αθωότητα. Που ζει υπομονετικά στα πέταλα των λουλουδιών και στο ελαφρύ πέταγμα της μέλισσας. Στις κόρες των ματιών των ελαφιών και στο ελαφρύ πάτημα του ζαρκαδιού. Στα χαμηλωμένα βλέμματα των κοριτσιών που πρώτη φορά αντικρίζουν τον έρωτα. Στα μεγάλα μάτια των παιδιών που γνωρίζουν τον κόσμο. Η ποίηση διαλύει τα σκοτάδια. Σαν το πρώτο χάραμα της μέρας που θα χαρίσει και πάλι σε λίγο το άπλετο φως της. Για να φωτιστούν τα πάντα. Μέσα και έξω. Για να ελευθερώσουν τα πάντα το κρυμμένο τους φως. Το αληθινό φως. Που είναι πιο λαμπρό του ήλιου.
Loading
Πίνακας Ανακοινώσεων
Made with Xara © 2011 Σίμος Παπαδόπουλος Ζωγράφος:Δήμητρα Λαμπρέτσα developed by Νίκος Μηνάογλου περισσότερα  περισσότερα περισσότερα  περισσότερα περισσότερα  περισσότερα περισσότερα  περισσότερα περισσότερα  περισσότερα περισσότερα  περισσότερα περισσότερα  περισσότερα Επικοινωνία περισσότερα  περισσότερα περισσότερα  περισσότερα
‘Τρίτοι από της Αληθείας  --- ΠΟΛΙΤΕΙΑ --- Όσα φοβάσαι τα δικάζεις και τα καταδικάζεις συνεχώς σε θάνατο. Πρόσεχε. Έτσι όπως πας θα καταντήσεις απόλυτος μονάρχης. Και τότε η ζωή σου θα κρέμεται από τη δικαιοσύνη σου --- ΣΥΜΠΛΗΓΑΔΕΣ--- Ανάμεσα φόβου και θυμού ναυάγησαν τα πλοία σου. Ύστερα μόνο ο βυθός. Καθρέφτης του κόσμου η θάλασσα. Το φως μια αντανάκλαση. Συνεπώς βρίσκεσαι τρίτος από της αληθείας.    .

“Μάρερμα”,

--- Σύγκλιση ---   Συγκλίνω στον ουρανό   με λύρα απολλώνια   με σπασμένες δυο χορδές    Η επόμενη φορά    θα είναι το ρέκβιεμ της μέρας    που θα λείπουν    το μι και λα    Ο ουρανός πληρώνεται με παύση    Συγκλίνω στα δέντρα    με το τίναγμα των πουλιών    στο μεγάλο πέταγμα     Η επόμενη φορά     θα είναι σμπάρο στον ήλιο     που το φως     θα αιμορραγήσει     Ο ουρανός πληρώνεται με ζωή.
Τελευταία ενημέρωση:24/7/2016
ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΕΜΨΥΧΩΣΗ
14Η ΜΕΡΑ - ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΗΣ/ περίοδος 2016- 2017
Εργαστήριο Θεάτρου  ΠΑΥΣΙΣ
Παρουσίαση Βιβλίου
Εημερωθείτε για τα νέα και τις δραστηριότητές μας  μέσω του Facebook.
Caption text
Συνδέσεις
info: 210 3428650, 6946887644 Κα Αναστασιάδου Άννα
ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΜΗΝΗ περίοδος 2012 - 2013
Προσεχή Συνέδρια